woensdag 12 februari 2014

An Melis (illustrator)

Dinsdagnamiddag gingen we met onze klas naar de Bunder. Daar was An Melis op bezoek. Zij is auteur én illustrator van o.a. de reeks Hekselientje. Ze vertelde ons waarom ze zowel haar verhalen schreef als tekende. We kregen ook heel wat voorbeelden te zien van hoe de tekeningen en het verhaal ontstaan. De leerlingen waren echt onder de indruk van de schetsen die ze ons toonde.

Maar ze leerde ons ook hoe we onze fantasie moesten gebruiken als we zelf aan de slag willen gaan. Met een eenvoudige, maar superleuke opdracht maakten we gekke gezichten. En daarna leerde ons allemaal, stap voor stap, Bonkie tekenen. Dat is één van de figuren die ze in haar boeken gebruikt.

Ten slotte maakte ze voor elke klas ook een tekening van Hekselien, met heel speciale krijtjes.We zijn hier erg blij mee en hij zal blinken in onze klas!

Wie meer van haar wil weten, kan dit doen via haar site: http://anmelis.be/index.html .

An Melis
 
Geboeid luisteren
 
 
Creatieve tekenopdracht
 
Eén van de resultaten
 
De boeken van An Melis zijn in heel veel talen vertaald. Onder andere in het Thais. En laat ons nu net Fai in de klas hebben die dit kan lezen. An Melis was heel blij dat ze haar verhaal eens in het Thais hoorde!
 
Waaaauw! We leren Bonkie tekenen!
 
Tekening van Iben
 
Het origineel
 
 
Een snelle, maar prachtige tekening van Hekselien
 
Toverpoeder in het water, en schilderen maar!
 
De leerlingen blijven maar vragen stellen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten