dinsdag 5 januari 2016

Leren over kiezen ...

Gisteren startten we met ons boekje 'Op stap naar het secundair onderwijs'. Daarin bekijken we stap voor stap die grote stap naar het middelbaar onderwijs.

We hadden al een klasgesprek rond het middelbaar onderwijs. Daaruit bleek dat heel wat leerlingen ermee inzitten dat daar alleen maar strenge leerkrachten rondlopen, dat ze alleen maar nog zullen moeten leren & werken, dat ze hun weg niet zullen vinden ... Vandaag kregen ze echter een filmpje te zien dat toch wel een ander beeld schepte. Heel interessant, ook voor de ouders ... Hieronder kun je het nog eens bekijken. 


Daarna hadden we het over kiezen in het algemeen. Eigenlijk kiezen wij heel veel op een dag. Sommige dingen kiezen we zelf (vb: beleg op onze boterham), andere dingen kiezen onze ouders voor ons (vb: of we naar onze vriendjes mogen gaan spelen). Nog andere zaken worden dan samen besproken en gekozen (vb: welke kleren ze dragen). We haalden ook een aantal dilemma's boven. De leerlingen moesten een keuze maken en die ook verantwoorden. Het was heel boeiend om hen aan het woord te horen! 
Deze namiddag hadden we ook een improvisatie-activiteit. Dat was ongelofelijk fijn! Eerst deden we wat opwarmertjes, maar na de speeltijd begon het echte werk! Twee leerlingen startten met een improvisatiespel. Als een andere leerling de kans kreeg om in te springen, dan mocht die dat zeker doen. Het heeft heel wat grappige taferelen opgeleverd, met een welverdiende pluim voor Anouk! Ze schitterde als nooit tevoren! :)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten