donderdag 1 september 2016

We maken er een SUPERjaar van!

Hoera! De eerste schooldag is heel erg vlot verlopen! 

We werden verwelkomd door twee gekke professoren. Ze onderzochten ons met hun loep en stelden allemaal gekke vragen. In de turnzaal werd nadien duidelijk waarom. We moesten namelijk met puzzelstukken het nieuwe jaarthema samenstellen. Dat blijkt 'STEM' te zijn, een initiatief waarin we wetenschappen, techniek, bouwkunde en wiskunde voorop stellen. Wie meer info wil lezen, kan altijd terecht op deze link: STEM

In de klas kregen we al onze eerste boeken én werden de klasafspraken getoond. Aan de hand van pictogrammen schreven we ook de belangrijkste pictogrammen uit. Die hangen we dan uit in de klas. 

Na de plaspauze leerde juf Drieke de leerlingen veel beter kennen door een aantal spelletjes. Die waren soms wel grappig. Vooral 'Ik zit in 't groen' kon op veel bijval rekenen! Ook de juf deed lekker mee én het zonnetje was van de partij.

Ten slotte mochten we allemaal poseren. De juf nam leuke foto's voor aan de deur. Hier een klein voorsmaakje .. Wie het echte werk wil zien, moet dringend langskomen in onze klas!Tot gauw!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten