dinsdag 15 november 2016

Een dagje in de zesde klas

Op maandag ben ik altijd even de juf van de zesdeklassers ... Ook gisteren was dat weer het geval. 

Na het uitzwaaien van de bosklassers startten de leerlingen met een toets van meetkunde. Ook al is dat niet meteen het leukste om de week te starten, ik zag héél goede resultaten! Chapeau! Ze werden beloond met een uurtje turnen bij meester Jens! 

Eens de speeltijd gedaan was, was het tijd voor een 'queeste'. De zesdeklassers werkten per twee. Ze kregen een bundel met oefeningen. Per opdracht die ze tot een goed einde brachten, kregen ze een aantal letters. Met die letters moesten ze uiteindelijk een woord maken. Het was een heel boeiende les. De leerlingen waren erg enthousiast en gingen echt voor de overwinning! Het waren Kiana en Heiki die met de eer gingen lopen. 


We hadden nog wat tijd over en dat gebruikten we voor een leuk debat! Leren luisteren naar elkaar, een voorzitter aanstellen, tot een besluit komen ... Ze begrijpen al iets beter dat de ministers het ook niet altijd kunnen ;). 


Na de middag én de godsdienstles bekeken we de actualiteit. 

Ten slotte was er muziekles. Die ging over de sfeer van muziek. Wat denk je als je deze muziek hoort? Hoe voel jij je hierbij? Welke klanken hoor je? Kortom, een fijne dag! :) 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten