maandag 12 december 2016

Weekoverzichtje in een notendop!

Oei! We zijn al maandagmorgen en de juf schreef nog niks op de blog de afgelopen week! Shame on me! Tja, de drukke proefwerkenweek ... 

Dinsdag maakten we eerst de proef creatief schrijven! Ik zag héél mooie naamgedichten verschijnen en de punten waren dan ook goed. 

Na het vele denkwerk begonnen we aan een nieuw WO-thema. We doen dit een keertje omgekeerd: we beginnen namelijk achteraan in ons boekje! :) Na het invullen van ons menu de afgelopen twee dagen, mochten de leerlingen op zoek naar prentjes van die voedingswaren. Dat plakten we donderdag en vrijdag op de actieve voedingsdriehoek. We merkten op dat er héél veel in de restgroep terecht kwam. Oei! Dat stemde de leerlingen toch wel even tot nadenken ... 


We maakten ook papieren hangers voor in de kerstboom: sneeuwmannen, rendieren, kerstbomen en kerstmannen. Heel leuk om te maken én om op vrijdag in de kerstboom te hangen. 
Woensdag was er turnles! Hoera! We speelden hockey! 
Vrijdagmiddag was het dan zover: het hoogtepunt van de week: de kerstboom versieren! Het was magisch om te zien hoe de leerlingen samenwerkten om die groene, saaie boom om te toveren in een kleurrijke boom! 


We hadden gelukkig nog wat tijd over om ons te richten op een klein naaiwerkje. Een aantal jongens werden horendol van het proberen die draad door het oog van de naald te steken. "Juffrouw! Dat gaat niet!" Gelukkig was de juf soms net iets handiger! ;)Op naar een nieuwe, toffe week! 

Groetjes
juf Drieke

Geen opmerkingen:

Een reactie posten