donderdag 4 oktober 2012

Roodkapje of groenmutsje?

De enige, echte, wonderschone maar tevens bijzonder schalkse en waarachtige wederwaardigheden van mejuffrouw Roodkapje en signeurke, patéke, cadéke, Meneerke De Wolf.

Door de eeuwen heen hebben bekende sprookjes verschillende versies gekregen. Zo ook Roodkapje. Tweelicht & Zoon sprokkelde voor u het enige, echte, juiste, historisch correcte, perfecte verhaal! Een verhaal over drukke papa’s en groene slipjes, over slippers of bottinnen, over kleren en autosnelwegen, over bospaden en geen gps-kes, over wauwelende beesten en sprekende takken, over veel vlees en veel eten, over bossen en wie weet, zelfs over…tuinslangen.

Een sprookje over veel sprokkelhout en over wreed goed eten en kleine, lieve boerkes laten. En…soms wordt het bloedstollend om daarna snel de tranen van het lachen te laten rollen. Voor zowel langharigen als kletskoppen, voor jong en oud, voor believers en non-believers.
Het credo van dit Roodkapje luidt als volgt: verlaat af en toe het rechte pad…zo beleef je nog eens wat!

Er was eens een meisje dat Roodkapje werd genoemd, omdat ze altijd een rood kapje op haar hoofdje had. Ze woonde aan de rand van het bos … Zo begint het originele sprookje van Roodkapje. Hoe dikwijls zal deze zin door ouders/grootouders al niet voorgelezen zijn aan kinderen? Miljoenen en miljoenen keren, voorzeker! Uiteraard vormt het meest gelezen sprookje ooit, ook een ideale insteker voor jeugdtheatermakers. Wij tonen u in één weekend twee héél uiteenlopende versies.

Dit was het toneel waar wij deze namiddag gingen naar kijken. Het was een verrassend nieuwe kijk op het bekende sprookje. We waren onder de indruk van het decor, het gebruik van de multimedia, de verschillende kostuums, het feit dat er slechts 3 acteurs waren, het braaksel op de kleren van Roodkapje en Bomma Bos. En oh ja, dat er twee acteurs bijzaten die in Familie spelen! Waaaaaauw ... (zucht)

Ja, wij vonden het een mooi toneelstuk! Dank je wel, gemeente en cultuurdienst!

Sfeerbeeld
 
Roodkapje onder het braaksel
 
Papa, haas, boswachter, wolf ... Nog iets?! Veelzijdige acteur hoor!
 
Dag Bomma Bos!
 

2 opmerkingen: