woensdag 6 maart 2013

Uitwisseling - dag 1

Maandag 4 maart 2013

Een belangrijke dag voor onze leerlingen! Al de hele dag merkten we dat de leerlingen wat zenuwachtig waren! Gelukkig moesten ze voor één keer de refter niet doen! Dank je wel aan de vierdeklassers! :)


Om 13 uur was het zover. Met hun naambordjes stonden we onze Waalse vriendjes op te wachten aan de bushalte!  Beetje spannend, maar wel leuk. Het was heel erg leuk om ze op te wachten. We deden lekker gek en lachten veel. Maar toen de bus effectief aankwam, was iedereen toch wel plots wat stiller. Bij het oversteken merkte juf Drieke op dat dit wel een heel goede manier was om de leerlingen stil te krijgen ... Hihi!

Om het ijs wat te breken, speelden we 's namiddags kennismakingsspelletjes. We begonnen met tik tak boem, met grote dank aan bom Fien! Duidelijk een echte VKSJ-ster! Daarna kwamen ook pangpang, bal-inhalen en Napoleon aan bod. We leerden zelfs het Franstalige liedje voor Napoleon: 'Ici, pas là!'. Supertof! We hadden dan ook een fantastische meester Kasper om ons te helpen. Ja hoor, we hebben heel wat afgelachen!

Na de speeltijd mochten de leerlingen elkaar een rondleiding geven op onze school. Ten slotte moesten ze ook een originele foto maken met hun gastvriendje. Alle mogelijke locaties werden opgezocht: het bureel van meester Luc, de refter, de zandbak, de speelplaats ... Supertof! De winnaar werd uiteindelijk Thomas van de 5de klas!

Na deze leuke namiddag mocht iedereen vertrekken naar huis, mét gastvriendje. De spanning was soms echt wel te snijden bij de leerlingen. Maar iedereen had er toch wel zin in. Later hoorden we dat heel wat leerlingen toffe dingen deden; bowlen, zwemmen, spelletjes spelen, buiten spelen ...

Kortom, een geslaagde eerste dag!

Tik tak boem
 
Vite, vite!
 
Komaan, Thibaut!
 
Slaapwel?!
 
Smile!
 
Juf Angelique en juf Lieselotte
 
Amusement
 
Meester Kasper
 
BFF?
 
Laetitia en Fien
 
Smile!
 
Liedjes uitwisselen
 
Ohlala! C'est en français!
 
Spelen maar.
 
Jouer!
 
Onze speelplaats in de zon
 
Hubert en Michiel
 
Op verkenning
 
Voetballen
 
Oefenen voor de originele foto
 
Ybe
 
Op zoek naar een goede pose
 
Is die boom goed voor onze foto?
 
Spelen
 
Meester Kasper en juf Angelique



Geen opmerkingen:

Een reactie posten