donderdag 8 oktober 2015

Een drukke dag!

Hallo allemaal

Vandaag begonnen we de dag met een les meetkunde. We herhaalden het schema van meetkunde dat ook reeds bij juf Lieselotte aan bod kwam. Juf Drieke was wel superstreng op het formuleren van eigenschappen. Iedereen mocht naar voren komen om een vlakke figuur te bespreken. Dat ging héél erg goed.

Tijdens de taalles kregen we informatie over het opstel voor de Junior Journalist Wedstrijd van het Davidsfond. Het thema is dit jaar 'Verschillend en toch anders'. De leerlingen kregen heel wat ideeën aangereikt, ze mochten samen brainstormen en mochten ook al starten aan hun verhaal. Binnenkort krijgen ze opnieuw tijd om eraan te werken! 

We leerden ook een nieuw werkwoord: prendre. Dat ging vlot. Al wordt het wel steeds moeilijker om alle werkwoorden uit elkaar te houden! Oefening baart kunst! 

Oja, Luka en Baptiste: het bewijs dat jullie verstrooid waren! ;)
Ons thema 'elektriciteit' werd verder uitgewerkt. Aan de hand van de dynamo van de fiets van Josephine. Wie het filmpje nog eens wil zien, kan hierop klikken: http://pelckmans.epyc.be/Mikado6/. Kies voor 'handig uit de mouwen' - 'elektriciteit' - 'elektriciteit opwekken'. 

Na de les van meester Bart mochten we voor de eerste keer hoekenwerk doen. Er waren 5 hoeken: 
- ruimtelijke ordening: op welke plaats zouden jullie een ziekenhuis/supermarkt/... plaatsen?
- ruimte: op land naar een Europees land, opzoeken op de computer
- wiskunde; denkspelen
- natuur: EHBO-spel
- techniek: werken met de elektriciteitsdozen
En plots ... UFO's in de klas!! Wat was dat een leuke ervaring! Het was een drukke, maar erg leerrijke en fijne dag!! 

Tot morgen! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten