maandag 12 oktober 2015

Een vrijdag om nooit te vergeten!

Afgelopen vrijdag hadden de leerlingen een dag om nooit meer te vergeten ... 

's Morgens werd er eerst een toets van WO (prehistorie - oudheid) gemaakt. Dat was even zwoegen en zweten, maar daarna kwamen er alleen nog leuke dingen aan bod! 

De klas werd tijdens de les taal omgebouwd tot een debatcentrum. De leerlingen werden in 4 groepen verdeeld en moesten een krantenartikel lezen over vluchtelingen in Sijsele. Daarna moesten ze d.m.v. opdrachten zelf een mening per groep formuleren over de vluchtelingencrisis. Dat was niet gemakkelijk. Er zijn heel wat leerlingen die veralgemenen, of die uitspraken doen waar ze het fijne niet van weten. We oefenen het debatteren zeker en vast verder, want het helpt ons verder te kijken en denken dan onze neus lang is! 






Na de speeltijd is er normaal gezien LO. Aangezien juf Hannelore op bijscholing was én de leerlingen héél veel punten verzameld hadden met het dragen van hun fluojasjes, toverde juf Drieke de speelplaats dan maar om tot step-paradijs. De leerlingen toonden hun gekste kunstjes! Eerlijk? Het hart van de juf sloeg af en toe een sprongetje over! Maar chapeau voor hun kunsten! 













Andere leerlingen reden liever rustig rond met de step, speelden met de bal of tekenden met krijt. Kortom, voor elk wat wils! 

Na de middagshift in de refter was het tijd om ons sportcomplex af te werken. Doordat de leerlingen goed samenwerkten, behaalden we volgend mooi eindresultaat! 





Daarna mochten we nog even een dramales doen rond 'Elmgreen & Dragset', twee Scandinavische kunstenaars die bepaalde beelden creëren waarover hun toeschouwers moeten nadenken. Wij kregen een spiegel voor onze neus waarop met lippenstift was geschreven: "I will never see you again!" Aan de leerlingen om de voorafgaande situatie te spelen! Dat was hilarisch! :D



Je ziet, het was een megaleuke dag! 

Oja, voor de ouders denken 'wat doen die daar allemaal', wij hebben die dag hééél veel leerplandoelen bereikt! Geloof mij maar! ;)

Groetjes
juf Drieke




Geen opmerkingen:

Een reactie posten