zaterdag 21 november 2015

Het vervolg van een fijne week ...

Hallo allemaal

De juf heeft net haar huisje gepoetst en maakt dus even tijd voor een verslagje van woensdag, donderdag en vrijdag ...

Woensdag 18 november
Woensdag was Amilia jarig! Ze werd 11 jaar en trakteerde met overheerlijke cake. We kregen ook allemaal een potloodje. Fijn hoor! Ook al zit ze nog even in het gips, we hebben 'slaafjes' genoeg die haar bijstaan! Dank je wel!


 Donderdag 19 november
Eerst hadden we een cijferles (optellen en aftrekken). Aangezien de leerlingen dit zooooo goed gedaan hadden, speelden we even 'Weerwolven' tussendoor. Nadien mochten we per twee een mindmap maken. Baptiste maakte thuis zelfs al een mindmap over de eerste wereldoorlog. Tof hoor!

In de namiddag gingen we naar de demo-dagen. Daar maakten we kennis met BSO- en  TSO-richtingen.

BURGERSCHOOL: We leerden via opdrachten met de iPad dat elk product heel wat stappen moet doorlopen vooraleer het in de winkel terecht komt. Zo bekeken we de weg van de aardappel op het veld naar de friet in het frietkot! :) Na een aantal doe-opdrachten, mochten de leerlingen uiteindelijk proeven van frietjes! 

VTI: We zagen heel wat richtingen; hout, elektriciteit, mechanica, IW, decoratie ... De leerlingen stelden heel veel vragen aan de leerlingen en keken aandachtig naar die verschillende zaken. 

VABI: We moesten raden welke dieren er stonden, deden een proefje met een vacuümpomp en een marshmellow, bekeken een grote maquette van een boerderij en leerden over planten. 

VISO: Daar maakten we kennis met de zachte sector: koken, naaien, verzorging, sociaal werk, haarzorg ... Vooral het bakken van de wafeltjes en croque monsieurs viel in de smaak! :) 

Indien er vragen zouden zijn, stel er gerust! 

 Vrijdag 20 november
Na een les toepassingen rond inkoopprijs en verkoopprijs, hadden we een luistertoets. Na de LO-les en het middagmaal, beluisterden we een fantastische spreekbeurt van Karrewiet door Amilia! Ze legde héél erg goed de aanslagen in Parijs uit. 

Nadien startten we met het naaien van onze pieten-muts! Superspannend! :)

  
Een héééél prettig weekend gewenst!! 
juf Drieke

Geen opmerkingen:

Een reactie posten