vrijdag 27 november 2015

Een week vol actie!!

Hallo allemaal! 

Vrijdagavond? Even tijd maken voor een verslagje van de afgelopen week! 

Op dinsdag leerden we over de oppervlakte van de cirkel. Dat deden we door cirkels en vierkanten te bedekken met kroonkurkjes, kurken, blokjes en schijfjes. Uiteindelijk kwamen we tot de conclusie: straal x straal x pi! Daarna bestudeerden we het dierenrijk van wat naderbij. We maakten twee grote groepen: gewervelde en ongewervelde dieren. En die gewervelde dieren splitsten we dan nog eens in 5 klassen: de zoogdieren, de vogels, de vissen, de reptielen en de amfibieën. Iedereen mocht eens vooraan staan met een foto van een dier. De rest van de klas moest dan dat dier in de juiste klasse proberen te plaatsen. 
Na die natuurles kregen we een extra les rond het klimaat. We herhaalden kort wat dat ook alweer was én wat de opwarming van het klimaat is. In groepjes deden we daarna kleine opdrachten. We moesten foto's en klimaten verbinden, onderzoeken wat de opwarming als gevolg heeft voor de ijsberen, wat het smelten van de ijskappen als gevolgen heeft én wat wij hier als 11- of 12-jarigen kunnen aan doen! Bij juf Lieselotte leerden de zesdeklassers daarna een lied over het klimaat! 

Op donderdagnamiddag werkten we verder aan de koninklijke stamboom. Ik moet zeggen: de leerlingen werkten zeer goed met de iPads. Ze denken ook verder dan hun neus lang is!! Ze stellen zichzelf vragen en proberen er een antwoord op te vinden! Chapeau! Dinsdag werken we dit af! 


Er mochten ook nog een aantal leerlingen hun pietenmuts maken! 


Op vrijdag hadden we lekker geen les! Hip hoi! In de voormiddag stonden er American Games op het programma ... Hieronder vind je een filmpje met leuke beelden!! 


In de namiddag kwamen we met alle 5de- en 6de-klassers van Moorslede samen in D'Oude Schole in Slyps. Daar kregen we wat extra informatie over het klimaat. We mochten ook onze boodschappen afgeven, die verschenen aan de Eifeltoren. Die staat symbool voor de klimaattop die daar binnenkort plaatsvindt. We zongen ook ons liedje! 

Je ziet, het was een drukke, maar boeiende week! 

Prettig weekend!

juf Drieke

Geen opmerkingen:

Een reactie posten