maandag 15 februari 2016

Géén mottige maandag

Zoals de titel van deze post het al doet vermoeden: bij ons was er geen sprake van een mottige maandag! De tijd is gevlogen door alle activiteiten die we deden.

Na het vertellen van de hoogtepunten van onze krokusvakantie, herhaalden we hoe we de g.g.d. van twee getallen moeten vinden. Dat was even weer opfrissen, maar de oefeningen verliepen vlot. In de taalles lazen de leerlingen zelfstandig een tekst. Ze moesten hierover ook vragen oplossen! 

Het werkwoord 'devoir' werd heel leuk ingeoefend. De juf zei telkens wie de vervoeging luidop moest zeggen: 
"Les élèves qui ont les cheveux blonds ..."
"Les élèves qui ont les yeux bruns ..."
Dat was heel plezant! Zo vloog de tijd echt! 

Na de middag kregen we bezoek van een aantal vierdeklassers. Ze vertelden ons dat we in de speeltijd van 15 uur een zo lang mogelijke sjaal moesten maken! Daarna startten we met 'Lol zonder alcohol', ons nieuwe wereldoriëntatiethema. Dat interesseerde héél veel leerlingen. 
We maakten ook groepjes om morgen te starten met ons stop-motion-filmpje. Spannend hoor! 

Tijdens de speeltijd was er warme chocolademelk. Dat deed deugd en warmde ons helemaal op. We konden ook dansen en ja hoor, we gingen de uitdaging van die lange sjaal aan. Met alle gevolgen van dien: de 6de klas had de langste sjaal van de bovenbouw en mag binnenkort een prijs verwachten in de klas! Superleukl!
Ten slotte mochten de leerlingen allemaal verwoorden wat er op het schilderij van hen stond. We merkten dat communicatie echt niet eenvoudig is, dat we hierbij echt wel moeten nadenken. 

Je ziet het, wij zijn goed gestart! :) 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten