dinsdag 25 oktober 2016

Een leerrijke namiddag!

Deze namiddag mochten de leerlingen veel aan de computer werken. Eerst verwerkten we het naamgedicht dat we een tweetal geleden maakten. De leerlingen mochten het typen en zelf een lettertype kiezen. De resultaten zijn heel mooi!

Na een kort herhalingsmoment in de klas, oefenden de leerlingen hun WO-thema verder in via de computer. Iedereen werkte zelfstandig de oefenreeks af. Wie nog wat verder wil oefenen, kijk op de blog onder het mapje 'W.O.', daar vind je de oefentoetsen terug. 
Na de speeltijd was het tijd voor wat ontspanning. Alhoewel ... Eerst werkten de kinderen per twee. de ene kreeg een figuur van een dier te zien en moest vertellen aan de andere hoe hij dit moest tekenen. "Drie hokjes naar rechts, twee omhoog, 6 schuin ..." We merkten dat het héééél belangrijk is om nauwkeurig te spreken én om goed te luisteren. 


Een tweede opdracht was rond 'goed lezen'. De juf deelde blaadjes uit en de rest moesten de leerlingen zelf uitzoeken. Er stonden allerlei opdrachten op het blad. Die moesten ze zeer goed uitvoeren. Het was spannend, maar Simon haalde de gouden medaille! ;)

Om de dag te eindigen zongen we nog een keertje 'Kniktieklaas'. Dat was superleuk! 
Waaauw, de dag vloog weer voorbij!
Tot morgen!

juf Drieke

Geen opmerkingen:

Een reactie posten