zondag 15 januari 2017

Een drukke week!

We zijn weer gestart ... De eerste lesweek van 2017 zit er alweer op. 


Op het programma deze week: tekstverwerking. De leerlingen kregen een saaie tekst om te lezen. Met behulp van een handleiding (en de juf) moesten ze stap voor stap die saaie tekst omtoveren tot een tekst met een leuke lay-out. Vetjes zetten, lettertypes aanpassen, groottes aanpassen, tekening bijplaatsen ..; Alles werd geoefend! In de WO-lessen leerden we over het weer. We bekeken een weerbericht en haalden daar de verschillende weerselementen uit: temperatuur, bewolking, neerslag, windkracht, windrichting. Vanaf maandag zijn er twee heuse weermannen en die moeten de weerkalender aanvullen aan de hand van het weerstation dat we samen ineen knutselden.


Vrijdag startten we met een supermoeilijke toets. De leerlingen waren helemaal in de war door de moeilijke woorden. Gelukkig was het maar een mopje van de juf en gewoon de aanleiding om te starten met het woordenboek. We oefenden al heel veel het alfabet in!
Vrijdagmiddag stond er een schilderles op het menu. We tekenden en schilderden dinosaurussen! Om de week goed af te sluiten, maakten we ook nog een origamiwerkje! Geen opmerkingen:

Een reactie posten