zondag 8 januari 2017

Terugblik naar de laatste week voor de kerstvakantie!

Vlak voor de kerstvakantie was er een week propvol leuke activiteiten! Hiep hiep hoi!
Even een terugblik!

We leerden over de cirkel/. Op de speelplaats tekenden we in het groot een cirkel met middelpunt, diameter en straal. Maar we vonden het wel niet zo precies, daarom deden we het in de klas nauwkeuriger, met een passer. Dat was wel even zoeken, maar het ging toch steeds beter en beter. In de WO-les deden we de placemat-methode om te leren over de kringloop van het water. Daarna keken we naar een filmpje én mochten we die maken met gekleurd papier. 


Een nieuwe STEM-opdracht: maak een brug van papier tussen twee tafels (30 cm) waarover een autootje kan rijden. Toen de jongens gebruik mochten maken van plakband ging dit vrij goed, maar o wee als het plakband plots niet meer gebruikt mocht worden! Op dinsdagmiddag mochten we ook even gaan genieten van de toneeltjes van het 5de en 6de leerjaar. Tof gedaan zeg! 

Tussendoor leerden we vosjes plooien uit origamipapier! We maakten ook klasdoorbrekend kerststukjes. 

Maak met gekleurd papier een tekening rond kerst en nieuwjaar, winter of sneeuw. Je mag wel alleen maar meetkundige figuren gebruiken! Kerstfeestje ... Muzikaal pak met o.a. als opdrachten: zing/dans op een kerstliedje, schmink een rendier op elkaars wang, toasten op het oude/nieuwe jaar, een originele kerstkaart maken voor juf Nele, zwarte-bollen-spel :)Het was een superweek! :) 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten