zaterdag 1 april 2017

De laatste dag voor de paasvakantie!

Ondertussen is de paasvakantie al helemaal gestart ... Nog snel even terugblikken op gisteren, de laatste dag voor de paasvakantie.

We startten de dag met een toets meetkunde (die ligt nu naast mij en ga ik straks verbeteren, met een lekker drankje bij de hand, hihi). Daarna moesten we veel schrijven in de verkeersles. De leerlingen letten wel supergoed op, een pluim! 

We maakten ook tijd om nog wat 'Leeskrakers' op te lossen. Dat zijn eigenlijk oefeningen op begrijpend lezen, maar in een speels jasje gegoten. De leerlingen vinden dit bijna spelletjes en dat werkt natuurlijk motiverend. 

Na de middag ontdekten Léon en Mathéo een zak paaseieren in hun bank. Het kon natuurlijk niet dat de andere kinderen niets kregen, dus ontstond er een heuse zoektocht. En de paashaas had de eieren écht goed verstopt: in de papiermand, hoog in de kasten, onder twee knuffels ... Het duurde een poosje voor we alle eieren hadden gevonden. Verbazend om te zien hoe snel die paashaas tegenwoordig te werk gaat! 


Daarna werkten we ons paaswerkje af. De kinderen werkten nog een laatste keer kEIhard (😉) om hun werkjes klaar te krijgen. En de juf is apetrots op de resultaten! De leerlingen waren ook heel enthousiast tijdens de bespreking. PAASBOOM MET KUIKEN
(SIMON, LEON EN JORAN)KRUIWAGEN MET PAASEI
(TIBE, IBEN, ANDRES EN RUNJE)


PAASLANDSCHAP MET EIERFABRIEK EN HUISJE VAN DE PAASHAAS
(ROBIN, CLAYTON EN JAYDEN)


EIERFABRIEK MET KUIKENTJES ALS WERKERS 
(MATHEO, TIMO EN JORIS) We rondden de week af met een spelletje 'drie op een rij' op de speelplaats. Een eenvoudig, maar o-zo leuk spel!

Ik wens iedereen een zonnige paasvakantie toe. Een vakantie om héél veel te spelen, ravotten en gek te doen. En hopelijk met véél chocolade paaseitjes! 

Liefs, juf Drieke 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten