dinsdag 8 december 2015

De Sint én de Kerstman

Ja, het zijn verwarrende tijden voor mannen met witte baarden ...

Maandagmorgen kwamen we in de klas en ontdekten we dat de Sint was geweest! Op de tafel achteraan stonden heel wat leuke (denk)spelletjes én picknickjes! Mmmm ... De leerlingen vonden het superleuk. 


Eerst moest er wat gewerkt worden. We leerden over de ontwikkeling van ruimtefiguren. Daarvoor moesten we allerlei ontwikkelingen uitknippen en controleren of je er een ruimtefiguur kon van maken. Dat leverde heel wat snippers op!

De taalles bestond uit het kritisch bekijken van jobadvertenties. Ook al zoeken we nog geen werk, we leerden toch heel wat bij. De leerlingen maakten zelfs 2 oefeningen alleen en dat bleek dan nog eens op punten te staan! Gelukkig had iedereen goed opgelet en waren de punten dus ook goed! 

In de namiddag werkten we eerst nog wat rond 'zintuigen', maar omdat ze zo flink hadden gewerkt, werden de leerlingen beloond met nog wat speel-tijd. Ze mochten de nieuwe spelletjes uittesten. Wat bleek? Een reglement lezen is toch wel héééél lastig. Gelukkig was juf er om hier en daar bij te sturen! 


Dinsdag was het opnieuw een drukke dag! We oefenden helemaal zelfstandig toepassingen in. Ook hier bleek nog een keertje dat onze opgave lezen héél moeilijk is. We blijven erop hameren, we blijven oefenen! Daarna volgde een toets spelling. Ondertussen is die verbeterd en de juf mag zeggen dat ze best  trots is! We werkten ook unité 27 af, waar we donderdag toets van hebben.

Ten slotte maakten we sneeuwpopsokken aan de hand van dit voorbeeld: 

Het was even zoeken voor sommige leerlingen, maar we behaalden fantastische resultaten! Laat de kerstsfeer maar komen! 

Veel liefs
juf Drieke
1 opmerking:

  1. Ik vond het een super toffe les!
    In de kerstvakantie maken we er ook veel thuis.
    Groetjes Marie en CO!!!!!!!!

    BeantwoordenVerwijderen