zondag 13 december 2015

Even terugblikken

Hallo allemaal

Zondagvoormiddag ... Opnieuw even tijd om een verslagje te schrijven van de voorbije dagen. 

Na het knutselen op dinsdag, was er woensdag tijd voor het schrijven van de nieuwjaarsbrieven. De leerlingen waren alvast heel enthousiast om hieraan te beginnen. Dat deed de juf veel deugd! Nu maar hopen dat de mama's, papa's, oma's, opa's, mammies, pappies, meters en peters tevreden zijn! 

Donderdag hadden we dan toets van unité 27. Dat ging heel erg goed! Fijn om te zien hoe de leerlingen groeien in het spreken van hun Franse taal! 

In de namiddag werkten we nog wat verder rond ons WO-thema. We moesten in groepjes vragen proberen te beantwoorden. De antwoorden vonden we in ons handboek. Het opzoeken van de vragen verliep heel vlot, maar blijkbaar hebben de leerlingen nog niet de werkhouding om dan ook te lezen tot ze alles begrijpen. Een bespreking samen met de klas en de juf was dus wel nodig! :) 


Elk jaar hou ik eraan om de leerlingen de basisprincipes van het schaken aan te leren. Ik doe dit omdat ze bij dit spel echt verplicht worden verder te denken dan hun neus lang is! Ze moeten hun tegenstander een stap voor proberen te blijven. En ook al klinkt dit een "ouderwets" spel, de leerlingen waren superenthousiast. Het was ook heel erg fijn om de leerlingen bezig te zien. Er was telkens een leerling die kon schaken die een leerling die het niet kon moest helpen. En ja hoor, dat deden ze prima!

Op vrijdagmorgen vertrokken we naar de bibliotheek. We moesten een boek kiezen. Tegen 21 januari moeten de leerlingen dit boek lezen en de leesfiche ervan invullen. Ik geef heel bewust het boek nu mee, zodat de leerlingen nu én in de kerstvakantie veel tijd hebben! Ik hoop dat dit lukt!
Daarna was er nog even tijd om een poppenspel te spelen met onze sneeuwpopsokken ... Dat leverde grappige taferelen op! 
En toen ... toen was het weekend! :)

Groetjes
juf Drieke

Geen opmerkingen:

Een reactie posten