maandag 22 mei 2017

Plattelandsklassen dag 1

Hallo lieve thuisblijvers!

Wij zijn al helemaal in de plattelands-sfeer! Deze morgen vertrokken we onder een stralende zon naar Torhout. In de autobus hield iedereen zich netjes aan de afspraken, een leuk begin van de dag dus! :) 

Bij de aankomst kregen we de kans om even het domein te verkennen. We zagen meteen de paardenstallen, maar we waren nog veel nieuwsgieriger naar onze kamers. Het installeren verliep vlot, ook al waren er weer een paar ouders die een te klein hoeslaken meegaven! ;) 

Na een wandeling in het bos aan de overkant van de manege konden we ons uitleven op het speelplein. Een aantal leerlingen werden meteen gezegend met een paar modderspatten! Hihi! Het was zalig om onder zo'n stralende zon te genieten! 

Deze middag kregen we WAP (voor de niet-verstaanders: Worst, Appelmoes en Patatjes) voorgeschoteld. Heeerlijk! Tibe was helemaal gek van de saus! Mama, je weet wat je te doen staat! En weet je wat? We kregen zelfs dessert! Hiep hiep hoi! 

Er volgde daarna een wandeling van een dik halfuurtje naar het melkveebedrijf. Wat was dat interessant zeg! We leerden waarom koeien twee oranje kaartjes in hun oren hebben, wat de koeien te eten krijgen ... Voelen aan de melkmachine was wel spannend! "Hé, dat zuigt!" En ook eten geven aan de kalfjes was voor sommigen even wat wennen. Al zagen we dat één kalfje meer interesse had in de handen en benen van Simon dan in de koekjes die het kreeg! 

Eenmaal terug op de manege, kregen we weeral iets lekkers: een wafel en limonade! Mmmmm! Superlekker! We hadden toen meteen weer voldoende energie om nog wat te ravotten op de speelpleintjes. Deze avond kregen we boterhammen met komkommers en tomaatjes voorgeschoteld. Er werd echt gesmuld!! 

Nu zijn we briefjes aan het schrijven naar onze lieve ouders. Als er nog wat tijd over is, spelen we nog gezelschapsspelletjes. Al moeten we ook  de verjaardag van Robin vieren natuurlijk! :) 

Je ziet, een fijne en heerlijke dag achter de rug!! 
Tot morgen allemaal! 

de leerlingen van het 3de en 4de leerjaar
juf Martine, juf Drieke, juf CatherineGeen opmerkingen:

Een reactie posten