woensdag 24 mei 2017

Plattelandsklassen dag 3

Goh ... Wat raar ... Nu schrijf ik deze blog vanop mijn stoel op mijn eigen zonnige terras. Geen 31 vrolijke kinderstemmetjes meer rond mij. (Alhoewel er hier nog eentje voldoende kabaal maakt hoor! Hihi.) Maar ja, de plattelandsklassen zijn dus weer voorbij ... Wat is de tijd voorbij gevlogen!! 

Vanmorgen bleek het al heel wat moeilijker om alle leerlingen te wekken. Een aantal waren echt nog in een héél diepe slaap toen we de deuren van de kamers opendeden. Na het wassen en de tanden poetsen maakten we de valiezen. Wel 4 slaapzakken waren écht te klein voor dat zakje! Mama's en papa's, volgende keer toch wel een groter zakje meegeven hoor, hahaha! 


Bij het ontbijt werden we opnieuw verwend: duo-choco, boterhammen, cornflakes, melk, fruitsap, speculoospasta, speculoosjes ... Kortom: voor elk wat wils. Iedereen at zijn buikje rond. Klaar om te beginnen aan de laatste voormiddag. 

Voor het derde leerjaar stond het bezoek aan het melkveebedrijf op het programma. Samen met juf Martine en juf Catherine wandelden ze héél flink naar het bedrijf. Daar kregen ze een interessante uitleg over de koeien. Ze leerden veel bij over de leefwijze van de koeien en over hoe dat melken nu precies in elkaar zit. Weet je dat leerlingen van het 3de en 4de leerjaar dagelijks 3 melkproducten zouden moeten verorberen? Bijvoorbeeld; 1 glas melk, 1 yoghurt en 1 sneetje kaas. Dat houden we de komende tijd in de gaten! En ze hadden de eer om kennis te maken met de kalfjes die maandagavond geboren werden. Wat een schatjes! Ze mochten allemaal hun hand eens in de mond van zo'n klein beestje steken om te voelen hoe zo'n kalfje drinkt. Het vierde leerjaar daarentegen mocht opnieuw de stallen in: borstelen, stro in alle stallen doen, hun pony opzadelen en dan ... naar de piste! Waaaauw! We mochten al veel langer op het paard blijven zitten dan gisteren. We moesten slalom doen, tussen twee kegels door gaan en ook netjes langs de muren lopen. Iedereen kreeg een leerling van de klas als begeleider. Dat ging supergoed! Terwijl de leerlingen op de paarden reden, mocht telkens één kindje naar het circuspaard om kunstjes op te doen. Zo moesten ze rechtstaan op het paard, ronddraaien op het paard (molentje), zonder handen rijden, in galop gaan ... En 't strafste van al? Niemand was bang! Wat een dappere vierdeklassers!! 
Ook het vierde leerjaar had geluk vandaag ... Ze zagen een echte hoefsmid aan het werk. Het was heel interessant om deze ambacht eens van dichtbij te bekijken!

Na nog wat ravotten in het speelbos, mochten we voor de laatste keer aan tafel: SPAGHETTI! Wat was dat lekker zeg! Heel snel nog even naar buiten om wat op het speelpleintje te spelen, maar ... daat was de bus al. 

We hebben 3 fantastische dagen achter de rug. Supergoed weer, flinke kindjes, interessante en leuke activiteiten, een hartelijke en gezellige sfeer ... Kortom, het was super! Een editie van de plattelandsklassen om nog héél lang met een glimlach aan terug te denken! 


juf Martine, juf Catherine en juf Drieke 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten