dinsdag 23 mei 2017

Plattelandsklassen dag 2

Wow! De tijd vliegt! Er is weer al een dag voorbij op de manege. Heel wat leerlingen kunnen dit amper geloven, en zouden eigenlijk nog wat langer willen blijven. 

Benieuwd naar onze avonturen van vandaag? Lees dan zeker verder! 

Deze nacht heeft het vierde leerjaar heel flink geslapen. Juf Drieke heeft écht kunnen doorslapen (zie je wel, ouders, goeie tactiek hé!). Bij het derde leerjaar waren er een paar die net té enthousiast waren om aan de dag te beginnen, hahaha! Na een heerlijk ontbijt met duo-choco, hagelslag, confituur en (choco)melk waren we klaar voor een dag vol plezier! Het vierde leerjaar ging eerst naar de kinderboerderij met de huifkar. Er werd volop gezwaaid naar de chauffeurs rondom ons, we genoten van het uitzicht en Léon dommelde zelfs bijna in door het wiegen van de kar ;). Eenmaal aangekomen mochten we meteen naar de 'klas' waar we heel wat bijleerden over de ingrediënten van brood: meel, water, gist, suiker, boter en zout. Er werd ook getoond hoe een maaidorser werkt. En daarna ... zelf aan de slag gaan natuurlijk! Er werd gemengd, gekneed en gebold. Voor meer info, zie uw zonen! 

Het derde leerjaar mocht ondertussen verder leren paardrijden. Ze hielpen eerst wat borstelen en de stallen uitmesten, daarna het echte werk! Weet je dat alle leerlingen op het paard gingen rechtstaan! Wow, wat een echte circusartiesten! 

's Middags konden we genieten van ... FRIETJES MET VOL-AU-VENT! Njam, njam, njam ... Smullen maar! 
In de namiddag was het aan het derde leerjaar om te gaan bakken. Juf Catherine en juf Drieke konden niet meer op de huifkar en moesten dus achterfietsen! De leerlingen vonden dat natuurlijk wel grappig, zo zwaaien vanop de kar naar de juffen! Ook zij leerden heel wat bij en leerden zelfs een liedje om te leren kneden. 

Het vierde mocht voor het eerst kennismaken met het paard. Eerst leerden ze een paar zaken over de paarden, de borstels ... Per twee mochten ze het paard borstelen én onder de hals doorkruipen. Nadien moesten ze het paard opzadelen en naar de manege wandelen. Om de beurt mochten ze op het paard. 1 leerling zat op het paard, de andere mocht begeleiden. In het begin waren er enkele leerlingen niet erg dapper, maar iedereen (echt iedereen!) overwon zijn angst na het eerste rondje. Nu  verlangen ze allemaal naar de volgende les!! Juf Martine heeft bijna een arm-blessure doordat ze iedereen op het paard moest duwen. Als dat maar goed komt ;)! 
Na de activiteiten genoten de kinderen van wat vrij ravotten in het speelbos: kampen bouwen, een kikkerpoel aanleggen, spelen op het speelplein ... Voor elk wat wils. 
Zonet werden de hongerige magen gevuld met lekkere boterhammetjes. En nu ... Nu wordt het heel spannend. Er volgt een heel spannend spel. Al moeten de laatste leerlingen wel nog uit de douche komen ... 

Tot morgen!! 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten