maandag 14 september 2015

Maandag 14 september

Maandag 14 september ... 

De derde week in de 6de klas is gestart. Deze morgen werden de leerlingen helemaal wakker door oefeningen op de oppervlakte- en landmaten. Dat ging bij de meeste leerlingen heel vlot! Morgen doen we lekker verder, zodat iedereen de leerstof weer helemaal beheerst! 

Daarna was het tijd voor onze modeshow! Dat was héél erg fijn! Hieronder vind je een filmpje. Binnenkort vind je de volledige film terug op de blog! 



Na de speeltijd stonden sommige zenuwen wat extra gespannen. De allereerste échte toets Frans lag voor hen klaar. Het was even wennen, want de toetsen zijn natuurlijk iets anders dan in het 5de leerjaar. Vooral de spreekoefening was toch even beven voor sommigen. Maar ... uit je fouten kun je leren! Da's het allerbelangrijkste. Morgen bespreken we de punten en noteren we de opmerkingen in ons portfolio. 

Na de middag was het alweer tijd voor de WO-les! Twee uur lang hebben we gewerkt rond het openbaar vervoer. We bekeken eerst de voor- en nadelen van bus, trein, fiets en auto. Daarna was het tijd om met de busboekjes te leren werken. Eerst waren we wat overdonderd door de vele getallen en cijfertjes, maar na een tijdje gingen de oefeningen supervlot!


Tijd dus om de trein ook eens van dichterbij te bekijken. We stippelden een fictieve reis naar Plopsaland (keuze van Baptiste) en naar Brussel uit. Héél plezant, maar vooral leerrijk! 

Je ziet, we zijn weer heel wat wijzer geworden vandaag! 

Tot morgen! 

juf Drieke

Geen opmerkingen:

Een reactie posten