dinsdag 1 september 2015

We zijn gestart!

Welkom in de 6de klas! Ook al stond de klas al even klaar, vandaag gingen we écht van start ... 
18 leerlingen kwamen wat stilletjes de klas binnen, maar dat veranderde snel toen ze mochten kiezen waar ze gingen zitten. Al was dat maar voor even! :)

We maakten kennis met de juf en met de klas. Ik toonde eventjes waar alles zat (schrijfgerief, knutselgerief, spelletjes ...) en we deelden de boeken uit. Daarna was het tijd om te kijken wie die 18 zesdeklassers voor mij precies waren. We vulden de "ik-kubus" in, kleurden die, plakten die aan elkaar en zo kon de juf ontdekken welke hobby's de leerlingen hebben, welke bijnamen er circuleren en wat hun lievelingsvak is. Best wel interessant! Nu hangen al die kubussen netjes aan het prikbord, om te tonen dat wij een klas zijn die samen aan een fantastisch schooljaar zal bouwen! 



Na de speeltijd kregen de leerlingen al hun eerste Franse les. We hebben een weerkalender in de klas (in het Frans!) en daarvoor moesten we enkele woorden i.v.m. het weer en de tijd herhalen. De maanden van het jaar? Geen enkel probleem voor deze slimmeriken! En de dagen van de week (die ze binnenkort leren)? Maud wist ze bijna allemaal! Chapeau, hoedje af, sterk werk! De juf was onder de indruk! 

Na een middagje werken in de refter, was het tijd voor de uitleg van Karrewiet, De leerlingen kregen ook de data mee van hun spreekbeurt. Spannend! 

En dan was het tijd om iets te maken om onze klasdeur te versieren. Binnenkort zie je meer! Hou de blog én de deur in de gaten! Ten slotte speelden we nog wat spelletjes op de speelplaats om weer helemaal gewoon te worden aan elkaar. Zowel 'woesh', 'ik zit in 't groen' als 'ridders, prinsessen en draken' kwamen aan bod. 










Je ziet, het was een fijne dag! Hopelijk zijn de komende dagen allemaal zo leuk! 

Veel groetjes
juf Drieke

Geen opmerkingen:

Een reactie posten