dinsdag 29 september 2015

Muzische dag!

Wat vloog de dag voorbij! :)

Na de LVS-toetsen kregen we een rekenles. Die toepassingen waren niet voor iedereen even simpel, maar uiteindelijk slaagde iedereen in de opdracht! Goed gewerkt allemaal! 

Toen ging de bel al en was het speeltijd! Spelen onder een mooi herfstzonnetje ... 

In de Franse les werkten we unité 22 af en we herhaalden ook de Franse getallen. Hoog tijd ook om onze Franse liedjes nog eens te herhalen! Al leek nog niet iedereen hélemaal wakker ... Om de voormiddag af te sluiten deden we nog aan commandorekenen. De juf zei een heleboel bewerkingen na elkaar en de leerlingen moesten de tussenuitkomsten onthouden. Dat leek niet zo evident, maar oefening baart kunst! 

In de W.O-les herhaalden we de tijdslijn nog een keertje. Nadien kwamen de oudste tijden in Egypte aan bod. De leerlingen wisten nog héél veel van vorig jaar. Supergoed opgelet bij juf Lieselotte! (Ofwel kan die het mégagoed uitleggen, hihi!)

En dan was het tijd voor twee muzische lessen ...

Voor de speeltijd werkten we rond muziek & sfeer. We hoorden verschillende stukjes muziek en moesten er een passend kaartje bij kiezen. De tweede opdracht was dan om een tekening te maken bij het muziekstukje dat we hoorden. Eerlijk? De juf was onder de indruk van de linken die de leerlingen maakten! Chapeau!Na de speeltijd hadden we nog een muzische les, drama deze keer. We speelden in groepjes een spel rond tongbrekers (type: De kat krabt de krollen van de trap ...) Hilarische toestanden soms! Ook al was er af en toe discussie, eigenlijk verliep het overal vrij vlot! 

Oja, de vele reacties op de blog doen héél veel deugd! Jullie kunnen het al goed!! 
Nu zal de juf nog wat huistaken verbeteren! :)

Tot morgen!! 

3 opmerkingen:

 1. Ik(Maud) vond deze les super tof
  en vooral heel grappig!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik vond het leuk en grappig met de zinnetjes hopelijk doen we dat nog een keer
  ik zou het leuk vinden
  groetjes anouk

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik vond het leuk en grappig met de zinnetjes hopelijk doen we dat nog een keer
  ik zou het leuk vinden
  groetjes anouk

  BeantwoordenVerwijderen